torek, 26. junij 2012

SKUPINA CRYO-SAVE OB ODPRTJU NOVEGA SEDEŽA DRUŽBE NAGRADILA MLADEGA RAZISKOVALCA

Arnoud van Tulder in dr. T.H.J. Nijhuis
Vodilna mednarodna družinska banka za shranjevanje matičnih celic, skupina Cryo-Save, je v sklopu praznovanja odprtja novega sedeža družbe v Zutphen-u na Nizozemskem, dr. T.H.J. Nijhuis-u podarila nagrado za mladega raziskovalca (»Cryo-Save Young Investigator Award«).

Sedež skupine Cryo-Save v Zutphen-u na Nizozemskem je bil letošnje leto popolnoma obnovljen. Slavnostna otvoritev je potekala 22. junija, ko sta Arnoud van Tulder, izvršni direktor skupine, ter odvetnik C. Bieze, predstavnik province Gelderland, uradno odprla nov sedež družbe.

V počastitev dogodka je skupina dr. T.H.J. Nijhuis-u poleg nagrade za mladega raziskovalca podelila tudi nagrado v višini 5.000 evrov. Dr. T.H.J. Nijhuis je svoje zadnje raziskave usmeril v mezenhimske matične celice iz tkiva popkovnice in svoje delo opravlja na Erasmus Medical Center, ki je del Erasmus University of Rotterdam na Nizozemskem.

Arnoud van Tulder, izvršni direktor skupine Cryo-Save, je ob svečanem dogodku izjavil: »Ponosno objavljamo, da je dr. T.H.J. Nijhuis prejemnik letošnje nagrade za mladega raziskovalca. Raziskave so ključni del naše dejavnosti in odkritja podobna dr. Nijhuis-ovim so naše vodilo za delo v prihodnosti.«

Kot del programa za izobraževanje in ozaveščanje skupnosti je podeljevanje nagrad za mlade raziskovalce še en primer, kako skupina Cryo-Save podpira napredek pri uporabi matičnih celic na zdravstvenem področju. Cryo-Save želi izboljšati in razširiti poznavanje matičnih celic v splošni in strokovni zdravstveni javnosti, da v matičnih celicah prepoznajo potencial za zdravljenje številnih bolezni.

Vir: cryo-save.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar