torek, 7. avgust 2012

SKUPINA CRYO-SAVE PRIČELA SODELOVATI S KATOLIŠKO UNIVERZO

Università Cattolica del Sacro Cuore
Skupina Cryo-Save je pred kratkim pričela sodelovati z najpomembnejšo katoliško univerzo »Università Cattolica del Sacro Cuore« (UCSC). Univerzitetna bolnišnica v Rimu »Policlinico Gemelli«, v Italiji je del »UCSC Faculty of Medicine and Surgery« in del Vatikana. Namen partnerstva je promocija in izboljšanje poznavanja shranjevanja tkivotvornih matičnih celic iz tkiva popkovnice. Obe strani namreč močno verjameta v njihovo potencialno uporabno vrednost.

Skupina je prav tako pridobila sredstva italjanske regije Molise. Iniciativa »Go!!!« podpira invovativna start-up podjetja v regiji in skupina Cryo-Save, katero je iniciativa podprla, bo sredstva namenila razvoju novih tehnik shranjevanja tkiva popkovnice, v Campobassu, v »Giovanni Paolo II« centru za raziskave in trening o visoki tehnologiji.

Profesor Giovanni Scambia, vodja oddelka za ginekologijo in porodništvo na univerzi in strokovni direktor UCSC, je povedal: »Število bolezni, kjer bi lahko za zdravljenje uporabili tkivotvorne matične celice, eksponentno raste: v tem trenutku se po svetu odvija okoli 2.400 študij z matičnimi celicami. To predstavlja pomembno priložnost za klinično uporabo v regenerativni medicini.«

Skupina Cryo-Save deluje na področju pridobivanja, procesiranja in shranjevanja odraslih matičnih celic in je vodilna mednarodna družinska banka matičnih celic. Skupina si prizadeva poučiti javnost o uporabni vrednosti matičnih celic, kar je vodilo v sodelovanje z UCSC v tej novi in vznemerljivi panogi.

Arnoud van Tulder, izvršni director skupine Cryo-Save, je povedal: »Sodelovanje med nami, UCSC in italjanskimi bolnišnicami je zmagovalno partnerstvo med privatnim in javnim sektorjem in podpira naše prizadevanje k širjenju znanja o shranjevanju matičnih celic. Sodelovanje bo povečalo ozaveščenost javnosti in še bolj okrepilo vodilno vlogo skupine, poleg tega pa bo omogočila nadaljnji razvoj kliničnih aplikacij matičnih celic.«

Vir: Cryo-Save

Ni komentarjev:

Objavite komentar