torek, 22. november 2011

NEOCELICA IN CRYO-SAVE PONOSNO OBJAVLJATA ŽE 200.000-i SHRANJENI VZOREC MATIČNIH CELIC IZ POPKOVNIČNE KRVI IN TKIVA POPKOVNICE

Doseženi mejnik predstavlja velik korak k potrditvi skupine Cryo-Save kot vodilnega ponudnika shranjevanja matičnih celic.

Skupina Cryo-Save z veseljem objavlja shranitev 200.000-ega vzorca matičnih celic

Ta velik dosežek odraža uspešno delo skupine Cryo-Save na področju ozaveščanja bodočih staršev in strokovne javnosti o pomembnosti shranjevanja matičnih celic novorojenčkov. Shranjeni vzorci predstavljajo odličen vir matičnih celic, ki nudi ogromen potencial za uporabo pri zdravljenju do sedaj neozdravljivih bolezni.

Več shranjenih vzorcev matičnih celic nudi več upanja za zdravljenje bolezni prihodnosti

Visoko število shranjenih vzorcev potrjuje vodilno vlogo skupine Cryo-Save na področju shranjevanja matičnih celic. Doseženo je bilo zahvaljujoč številnim izobraževalnim programom, ki jih je skupina vzpostavila v državah, kjer deluje. Italija in Srbija sta v Bariju (skupaj z Italian Association of Hospital Gynecologists (AOGOI)) in Beogradu, pred kratkim gostili tovrstna programa. V kratkem pričakujemo še dva podobna strokovna dogodka pod okriljem skupine Cryo-Save.  Prvi bo že peti zaporedni simpozij ITERA, ki bo v Maastrichtu od 21. do 22. novembra 2011; drugi, Mednarodni kongres o regenerativni medicini, pa se bo odvijal v Sarajevu, v Bosni in Hercegovini, 9. decembra 2011.

Zahvaljujoč doseženemu pomembnemu mejniku v delovanju, bo skupina Cryo-Save še dodatno krepila svojo družbeno odgovornost: program brezplačnega shranjevanja matičnih celic, ki je namenjen družinam, ki želijo matične celice svojega novorojenčka shraniti za pomoč družinskemu članu z življenjsko nevarno boleznijo, ki jo je mogoče zdraviti z matičnimi celicami; v času praznovanja pomembne prelomnice delovanja skupine, bo Cryo-Save v vsaki od 40 držav, kjer je skupina prisotna, enemu otroku shranjevanje matičnih celic podarila.

Arnoud van Tulder, izvršni direktor skupine Cryo-Save, je povedal:

»Ponosen sem, da smo dosegli visoki mejnik 200.000 shranjenih vzorcev. To je rezultat 11-ih let predanosti našim strankam. Dosežek navdaja vse zaposlene v skupini Cryo-Save z upanjem, da bomo s svojim delom pomembno prispevali v boju z življenjsko nevarnimi boleznimi. Ta dosežek bo celotni panogi dal krila, da sledi svojim vizijam in ciljem.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar